Despre Laboratorul Pan Med Craiova

Despre Laboratorul Pan Med Craiova

Laboratorul medical Pan Med din Craiova, dotat cu tehnică ultramodernă și certificate RENAR, permite efectuarea de analize medicale complete în următoarele domenii:

Laboratorul execută o paletă largă de analize complexe. Printre acestea se numără: analize de coagulare, teste hormonale, analize ale markerilor tumorali, markeri infecțioși, analize anticorpi, etc.

Complexul medical Pan Med dispune de două centre de recoltare. Centrele sunt situate în imediata vecinatate a Laboratorului de analize și a Policlinicii. Rezultatele investigațiilor pot fi transmise și prin email sau fax, în cel mai scurt timp.

Ne procupăm permanent de sănătatea dumneavoastră prin:

 • un număr mare de investigații: hematologice, imunohematologice, hemostază – coagulare, biochimice, imunologice, microbiologice;
 • acuratețea rezultatelor analizelor;
 • promptitudinea eliberării rezultatelor;
 • soluții de diagnostic oportune pentru depistarea și tratarea îmbolnăvirilor.

Strategia privind asigurarea calității analizelor de laborator efectuate la Pan Med se concentrează pe faptul că examinările sunt efectuate la timp și respectând criteriile de performanță și calitate imprimate printr-un sistem de management al calității corespunzător activităților laboratoarelor de analize medicale ce respectă cerințele standardului SR EN ISO 15189:2013.

Personalul autorizat și competent al laboratorul de analize medicale este preocupat permanent de aplicarea metodelor de analiză performante, identificând necesitățile și cerințele beneficiarilor, participând activ la un diagnostic complet de laborator.

Puteți afla mai multe despre Laboratorul Pan Med Craiova contactându-ne direct!

Despre Laboratorul Pan Med Craiova – Aparatură și echipamente medicale

 • Determinările de hemostază și coagulare sunt efectuate pe analizorul automat ACL TOP500 – sisteme complete pentru hemostază, de înaltă precizie, compacte și convenabile.
 • Electroforeza proteinelor serice se execută pe analizorul automat MINI PHOR 08 – sistem pe acetat de celuloză care efectuează peste 10 probe/oră.
 • Analizele de imunologie sunt efectuate pe analizoarele automate pe principiul electrochemiluminiscenta Roche Cobas e 411 și pe analizorul automat de imunologie – principiul chemiluminiscenta DPC – Immulite One. Sistemele efectuează analize medicale pentru investigarea funcțiilor tiroidiene, cardiace, de fertilitate, investighează statusul imun, efectuează markeri endocrini, tumorali, cardiaci, markeri osoși, virali, infecțioși.
 • Ionograma sangvina și urinară se efectuează pe analizorul semiautomat I-SMART 30. Analizorul este proiectat pentru a măsura potențiometric ionii de sodiu, potasiu, clor, în sânge, ser, plasmă și urină dializat.
 • Analiza completă de urină se efectuează pe analizorul semiautomat URILYZER 100 PRO (10 parametri), rapid și eficient, citirea efectuându-se cu ajutorul senzorului optic cu dispersie largă, care detectează stripurile și măsoară la lungimi de undă în domeniul vizibil (460nm/albastru, 540 nm/verde, 610 nm/roșu). Ecran: LCD (8 linii, 4 caractere/linie).
 • Analizele medicale biochimice se execută pe analizorul automat COBAS INTEGRA 400+ – sistem complet automatizat, computerizat. Acesta concentrează 4 metode de detecție într-un singur sistem: fotometrie, turbidimetrie, potențioemetrie cu electrozi iono-selectivi (ISE), polarimetrie de fluorescență. Realizează o gamă largă de analize cantitative din diferite lichide biologice (sânge, urină, LCR).
 • VSH se efectuează pe analizorul automat Lena Linear. Acesta poate procesa până la 16 probe simultan folosind un sistem optic cu LED în infraroșu.
 • Parazitologie – microscopie optică germană de ultimă generație.
 • Analizele de microbiologie medicală se execută pe sistemul clasic de izolare și identificare antigenică și serologică a microorganismelor patogene și condiționat patogene, precum și determinarea susceptibilității la antibiotice și antifungice.
 • Întregul flux de analize este complet automatizat și controlat de sistemul informatic EASY MEDICAL. Acesta generează coduri de bare și asigură baza de date.
 • Nu se folosesc decât reactivi originali conform specificațiilor producătorilor. Sisteme de recoltare în vid cu ac siliconat fără durere cu protecția maximă a operatorului și pacientului.