Laborator

LABORATORUL DE ANALIZE MEDICALE AL SC PAN MED SRL printr – un numar mare de investigatii: hematologice, imunohematologice, hemostaza – coagulare, biochimice, imunologice, microbiologice se procupa permanent de sanatatea oamenilor, oferind pacientilor incredere si siguranta prin acuratetea rezultatelor analizelor si promtitudinea eliberarii acestora dar si prin solutii de diagnostic oportune pentru depistarea si tratarea imbolnavirilor .Strategia privind asigurarea calitatii analizelor de laborator efectuate la PAN MED, se focuseaza pe faptul ca examinarile sunt efectuate la timp si respectand criteriile de performanta si calitate imprimate printr-un sistem de management al calitatii corespunzator activitatilor laboratoarelor de analize medicale care respecta cerintele standardului SR EN ISO 15189:2013. Personalul autorizat si competent al laboratorul de analize medicale, este preocupat permanent de aplicarea metodelor de analiza performante , identificand necesitatile si cerintele beneficiarilor, participand activ la un diagnostic complet de laborator

 

Hemoleucogramele automate sunt efectuate prin intermediul analizorului automat Sysmex KX 21(3 DIFF) – 60 probe/ora, 19 parametri analizati, inclusiv histograme si analizorului automat Melet MS 4S(5 DIFF) .Examenul hematologic este completat de citologia frotiului sangvin efectuata prin microscopie optica.

Determinarile de hemostaza si coagulare sunt efectuate pe analizoarele semiautomate Diagnostica Stago St Art si Coatron M1 – sisteme complete pentru hemostaza, de inalta precizie, compacte si convenabile.

Electroforeza proteinelor serice se executa pe analizorul automat Elphoscan Sarstedt – sistem pe acetat de celuloza care efectueaza peste 10 probe/ora.

Analizele de imunologie sunt efectuate pe analizoarele automate pe principiul electrochemiluminiscenta Roche Cobas e 411 si Roche Elecsys 2010, si pe analizorul automat de imunologie – principiul chemiluminiscenta DPC – Immulite One . Sistemele efectueaza analize medicale pentru investigarea functiilor tiroidiene, cardiace, de fertilitate , investigheaza statusul imun, efectueaza markeri endocrini, tumorali, cardiaci, markeri ososi , virali, infectiosi.

Ionograma sangvina si urinara se efectueaza pe analizorul semiautomat AVL 9180. Analizorul este proiectat pentru a masura potentiometric ionii de sodiu, potasiu, clor, calciu ionic si litiu in sange, ser, plasma si urina dializat.

Analiza completa de urina se efectueaza pe analizorul semiautomat Uriscan Optima+ (10 parametri), rapid si eficient, citirea efectuandu-se cu ajutorul senzorului optic cu dispersie larga, care detecteaza stripurile si masoara la lungimi de unda in domeniul vizibil (460nm/albastru, 540 nm/verde, 610 nm/rosu.) Ecran: LCD (8 linii,4 caractere/linie).

Analizele medicale biochimice se executa pe analizorul automat Roche Hitachi 902 – sistem complet automatizat, computerizat, pe principiul spectrofotometric realizand o gama larga de analize cantitative din diferite lichide biologice (sange, urina, LCR ).

VSH se efectueaza pe analizorul automat Lena Linear , care poate procesa pana la 16 probe simultan folosind un sistem optic cu LED in infrarosu .

Parazitologie – microscopie optica germana de ultima generatie.

Analizele de microbiologie medicala se executa pe sistemul clasic de izolare si identificare antigenica si serologica a microorganismelor patogene si conditionat patogene precum si determinarea susceptibilitatii la antibiotice si antifungice.

Intregul flux de analize este complet automatizat si controlat de softul de gestiuneSICAM dezvoltat de TOTAL SOFT care genereaza coduri de bare si asigura baza de date.

Nu se folosesc decat reactivi originali conform specificatiilor producatorilor. Sisteme de recoltare in vid cu ac siliconat fara durere cu protectia maxima a operatorului si pacientului.